Roligt!

Jag var och lekte med lite lera igår. Här ser ni resultaten!
Gjorde två stycken någonting. Blir spännande att se hur dom blir efter dom är glaserade och brända. Ska göra en liten byteshandel med Frida i min korridor också. Jag ska lära henne hur man gör en ring, och hon ska lära mig hur man drejar! Det kommer bli spännande! Lera är roligt, varför har man inte testat det tidigare?
Har städat hela korridoren och mitt rum, så nu är det rent och fräscht! Ska ut och koka lite morots-soppa och sen kanske ut i verkstan och jobba lite... Det beror på hur lat jag är, haha!

försenade bilder!

Här kommer lite försenade bilder!
Vy över stockholm, någonstans på väg till moderna museet.
Konstobjekt på moderna museet. Man får egentligen inte ta några bilder, det här var det enda jag tog en smygbild på. Kommer dock inte ihåg varför. Modern konst är konstig.
Bild från kann-projektets första dag. Göra silhuetter i svart papper. Otroligt roligt!
Kannskisser utifrån tre ord som beskriver dig själv. Mina ord var SPONTAN, GALEN och LITEN.
Kannskisser utifrån tre ord som beskriver dig själv. Mina ord var SPONTAN, GALEN och LITEN.
Kannskisser utifrån tre ord som beskriver dig själv. Mina ord var SPONTAN, GALEN och LITEN.
Kannskisser utifrån tre ord som beskriver dig själv. Mina ord var SPONTAN, GALEN och LITEN. Dom här skisserna är gjorda på fem minuter, vi fick inte mer tid på oss.
Ska försöka ta lite kort på resten av mina skisser. Har gjort lite lerskisser idag också, varav en kanna som jag funderar på att göra i silver. Ska försöka komma ihåg att ta kort på dom! Ska även åka iväg till Falun imorgon! Det kan bli spännande, ska vara sällskap till Karin som ska klippa sig. Det vill jag också göra!!! Blir galen på mitt jävla hår! Men det får bli någon månad när man har lite fetare med pengar....
Nej, läsa lite och sen sova! Det låter som en bra plan, gonatt!

Bättre sent än inte alls!

En lite försenad uppdatering:
*Åkte till Stockholm för att göra studiebesök och gå på gallerier. Stressigt, frustrerande, inspirerande och ganska roligt. Men framför allt stressigt!
*Såg en kändis på tunnelbanan. Närmare bestämt Pippi! Den riktiga Pippi, originalet. Hon hade köpt ost och mjölk såg jag. Precis som vilken vanlig människa som helst.
*Provat dreja lera! Sjuuuuukt roligt, och otroligt spännande! Vem vet, jag kanske blir keramiker? Ska hjälpa Karin att krossa och blötlägga lera och på köpet slipper jag betala lera, glasyr och bränning. Tummen upp för det!
*Har kann-projekt med keramikerna nu i två veckor. Kan bli spännande, vem vet. Idag gjorde vi i alla fall kann-silhuetter, i en grupp om 4 skulle man täcka ett papper som var två meter långt och kanske 1,2 meter brett med silhuetter av olika kannor. Rolig och kreativ övning! Ska försöka ta ett kort imorgon.
Jag borde ha gått å lagt mig för länge sedan, det är ju trots allt en dag imorgon också!

Huvudet av staden

Sitter här och är lite nervös! Åker till Stockholm om ca 2 timmar. Hur ska det gå, jag som knappt klarar av att åka tåg!
Resten av veckan kommer att vara fullspäckad med roliga besök på gallerier, museer och verkstäder. Kommer hem igen på fredag, och på lördag ska jag iväg på konsert, där Torbjörns son spelar. Det här blir kanske en bra vecka trots den dåliga starten. Hammaren som jag skulle använda till att planera mina skålar med, som jag polerade spegelblank i fredags, hittade jag med två stora slagmärken i. Jag blev lite smått galen, med tanke på att det är 2 timmars jobb att polera upp en hammare. 2 timmar som jag hade kunnat ägna åt att planera färdigt mina skålar, så att det bara vore att löda ihop dom på måndag. Men så blev det ju inte nu, det blev till att polera hammare IGEN! Pjäsliv!
Börjar i alla fall morgondagen med ett besök på galleriet Lod, för att senare dra vidare till Made by och avsluta med Konstfack. På Konstfack ska vi bland annat äta lie middag och prata med eleverna, det kan nog bli lärorikt med tanke på att jag ska söka dit i vår. Om jag nu inte ändrar mig efter besöket vill säga!
Nej nu ska jag ta och kamma mig, äta något och sen gå till tåget! Uppdaterar kanske när jag kommer tillbaka, ska försöka ta lite(mycket) bilder.

Bronsgjutning leder till frustration


Här är min lilla kompis Sam. Med betoning på lilla. Mindre än katten faktiskt! Han är söt. Och liten.

Den här veckan ska vi gjuta brons. Det är svårt när man är många och gjutsanden inte räcker till alla. Så jag satt på röven hela dagen igår, och gjorde inte ett skit. Ovärd dag. Idag gjorde jag min sandform och gjöt min modell, resultatet blev jättebra! Vilket kan bero på att jag har gjutit i sand en hel del innan. Dock aldrig i brons. Imorgon ska jag göra ett försök och gjuta en fågel i tre delar, och sedan löda ihop delarna. Får se om det finns nog med brons och tid. Jag hoppas verkligen det! Fågeln ska jag sedan löda fast på en halsskena i silver, så att fågeln kommer sväva över axeln. Det kan nog bli rätt så nice, om jag nu får till någon bronsfågel vill säga.


Såhär ser det ut när man smälter brons i ässjan. Varmt som satan blir det! Det syns lite dåligt på den här bilden, men underdelen ser ut lite som en tratt, och den bli nästan vit, så varmt blir det! Men vi har inte eldat ner smedjan än, det kanske händer imorgon. Only time will tell!

Nu ska jag sova!

RSS 2.0